"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: 
Europa inwestująca w obszary wiejskie".
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – 
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. 
Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania "Równiny Wołomińskiej"
współfinansowane jest ze środków Unii Europejskiej 
w ramach działania 19,
Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER,
poddziałania 19.4
„Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” 
objętego PROW na lata 2014-2020.
Pierwszym celem operacji jest rozwój przedsiębiorczości 
również tej innowacyjnej mającej na celu wykorzystanie 
lokalnych rynków, potencjałów i zasobów ludzkich 
również z grup defaworyzowanych, 
dziedzictwa kulturowego, przyrodniczego z obszaru LSR.
Natomiast drugim celem jest zwiększenie aktywizacji mieszkańców 
oraz atrakcyjności terenów LGD głównie z grup defaworyzowanych 
i wsparcie obszaru LSR.
Rezultatem operacji będzie zredukowanie bezrobocia 
głównie w grupach defaworyzowanych, 
dla których dedykowany jest inkubator oraz Program Aktywności Lokalnej.
Rezultatem będzie pomoc przy zakładaniu i rozwijaniu działalności gospodarczej 
na terenach gmin z Powiatów Wołomińskiego i Wyszkowskiego 
będących w zasięgu LGD „Równiny Wołomińskiej”.
Kolejnym rezultatem będzie zwiększenie atrakcyjności rekreacyjnych terenu
LGD „Równiny Wołomińskiej”
poprzez udział w projektach współpracy oraz dzięki wykorzystaniu zasobów 
kulturalnych, kulinarnych, przyrodniczych, ludzkich. 
Operacje te są realizowane w ramach PROW 2014 – 2020
 i LEADER działanie 19.

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji Zgadzam się

PLAT

Lokalna Grupa Działania „Równiny Wołomińskiej” wraz z  4 zaprzyjaźnionymi Lokalnymi Grupami Działania realizuje międzynarodowy  projekt współpracy o akronimie PLAT – „Produkt Lokalny Atrakcją Turystyczną”. 

Logo Dobro Lokalne

Etap I - Wyjazd na X Europejskie Targi Produktów Regionalnych - Regionalia 2019


W dniach 11-13.08.2019r. w Zakopanem odbyły się X Europejskie Targi Produktów Regionalnych - Regionalia 2019, w których wzięli udział m. innymi przedstawiciele 5 Lokalnych Grup Działania.  Jubileuszowe Targi otwarte zostały  przez starostę tatrzańskiego Piotra Bąka, który przemawiając na Równi Krupowej w centrum Zakopanego,  kierował uwagę słuchaczy ku pamięci, tożsamości regionalnej i tradycjom. W ramach imprezy dla turystów na Równi Krupowej zorganizowana była tymczasowa bacówka z kierdlem owiec. Można też było zobaczyć na własne oczy, jak wytwarza się oscypki, które potem wędrowały na stoły. Gospodynie z Koła Gospodyń Wiejskich Kościelisko przedstawiły zwyczaj deptania kapusty, zachęcając widzów do bezpośredniego uczestnictwa. Wystawcy mieli możliwość zaprezentowania swoich produktów regionalnych w specjalnie do tego celu przygotowanych namiotach wystawowych.

Dla wystawców przeznaczone były specjalne strefy:
    • strefa rękodzieła
    • strefa kosmetyczna
    • strefa gastronomiczna
    • strefa rolno-spożywcza

     Ostatni dzień targów był niezwykle obfity w emocje. Rozstrzygnięto wówczas konkurs na najładniejsze stoisko. Głosami publiczności zwyciężyła firma” Miody Dworskie”. Ponadto w  ramach X Europejskich Targów Produktów Regionalnych została uroczyście wręczona „Nagroda Starosty Tatrzańskiego” za zasługi w dziedzinie krzewienia kultury regionalnej, stanowiącej szczególną wartość regionu tatrzańskiego. Powyższą nagrodę w kategorii indywidualnej otrzymała malarka na szkle - Zofia Fortecka, a w kategorii zbiorowej - Zespół Regionalny „Białodunajcanie” z Białego Dunajca.
Jak co roku, na Targach, gościli przedstawiciele powiatów zaprzyjaźnionych z Powiatem Tatrzańskim,
Radio Kraków, które na żywo relacjonowało wydarzenie z Górnej Równi Krupowej oraz wystawcy produktów regionalnych.
Podczas Targów odbyły się między innymi następujące imprezy:
    • „Festiwal Oscypka I Serów Wszelakich”
    • „Konkurs na Najlepszy Produkt Spożywczy”
    • „Zarembek Tradycji”
    • Konferencje: nt. „Tradycyjnego i nowatorskiego przepisu na góralską kwaśnicę z wielkiego kotła podaną przez kucharzy ze stowarzyszenia małopolskich kucharzy i cukierników”, „O instrumentach pasterskich”
    • 5 seminariów: „Oficyny Wydawniczej Oryginały”, „rzeźba w Drewnie” Marcina Lichosyta, Seminarium jubileuszowe – tkanie gobelinów z symboliką X, Seminarium oraz pokaz i degustacja miodów pszczelich Dolina Tatr, o budowie instrumentów pasterskich
    • 19 występów zespołów regionalnych
    • prezentacje i degustacje  kulinarne: Koła Gospodyń Wiejskich (z Kościeliska, Marcinkowic, Sidzinianki, Baranowa, Potoku Wielkiego, Wolicy, Łysakowa), Kuchni Podhalańskiej prezentowanej przez Kucharzy Zakopiańskich oraz Małopolskiego Stowarzyszenia Kucharzy i Cukierników, restauracji włoskiej ”Villa Toscana”, produktów cukierniczych „Eco Cafe Zieleń”

    • spotkanie z ofertą edukacyjną Podhalańskiej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nowym Targu
    • konkurs na najładniejsze stoisko
    • warsztaty: rękodzielnicze: bibułkarstwo, wyrobów ze skóry, wypalanie i malowanie drewnianych talerzy, galanteria dekoracyjna – historia starych przedmiotów
    • Parada Bacowska  – Pokaz Góralskiej Tradycji,

Targi objęte zostały Patronatem Honorowym przez:
Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Jana Krzysztofa Ardanowskiego,
Wojewodę Małopolskiego – Piotra Ćwika,
Marszałka Województwa Małopolskiego – Witolda Kozłowskiego,
Starostę Tatrzańskiego – Piotra Bąka,
Burmistrza Miasta Zakopane – Leszka Dorulę,


X ETR


Etap II - Konkurs Kulinarny „Dziedzictwo kulinarne szansą na rozwój produktu turystycznego”


Kolejnym etapem tego projektu była realizacja konkursu kulinarnego pn. „Dziedzictwo kulinarne szansą na rozwój produktu turystycznego”. Konkurs odbył się 16 października 2019r. w Adampolu w gospodarstwie agroturystycznym państwa Barbary i Marka Sawera – „Dolina Liwca”. Do konkursu przystąpiło 13 osób (w tym reprezentantki Koła Gospodyń Wiejskich i Gospodarzy z Postolisk oraz Sołectwa Wola Cygowska), które zgłosiły po jednym lub kilka produktów czy też potraw w czterech kategoriach:


I kategoria: zupy i dania główne

II kategoria: wędliny wyroby garmażeryjne, przystawki itp.

III kategoria: napoje bezalkoholowe i alkoholowe typu nalewki, piwo i inne

IV kategoria: ciasta i desery



Plakat zaproszenie


Uczestniczki i uczestnicy zaprezentowali swoje potrawy przedstawiając je do oceny komisji konkursowej w skład której wchodzili:

Pani Małgorzata Szeja – Prezes Lokalnej Grupy Działania „Bądźmy Razem” z Węgrowa

Pani Beata Suchenek – Właścicielka "Miodzio Bar" z Tłuszcza

Pan Igor Sulich – Dyrektor Delegatury Urzędu Marszałkowskiego w Wołominie

Komisja oceniła potrawy wg następujących kryteriów:

- pierwsze wrażenie, wygląd, estetyka

- oryginalność

- walory smakowe

- związek potrawy z regionem LGD "Równiny Wołomińskiej"

- zastosowanie się do regulaminu konkursu: zgłoszenie 1 potrawy w jednej kategorii i podanie pełnego przepisu


Nagrodzeni uczestnicy otrzymali karty podarunkowe do sieci sklepów My Center w wysokości:

I miejsce – 700zł (4 przyznane miejsca w 4 kategoriach)

II miejsce – 500zł (4 przyznane miejsca w 4 kategoriach)

III miejsce – 300zł (4 przyznane miejsca w 4 kategoriach)

Wyróżnienie – 150zł (4 przyznane wyróżnienia w 3 kategoriach)


Klasyfikacja z podziałem na kategorie znajduje się poniżej w zakładce "Dokumenty"


Etap III  - Wyjazd studyjny Stankuny – Wiżajny na „Biegun Zimna i sera”


Wyjazd studyjny: Stankuny - Wiżajny 18.11.2019r.


Kolejnym etapem projektu współpracy PLAT był wyjazd studyjny - szkolenie dotyczące kreowania marki lokalnej w Wiżajnach w dniach 18-19.11.2019r.. Osoby, które uczestniczyły w dwudniowym szkoleniu proszone były o wypełnienie kart zgłoszeniowych zamieszczonych w zakładce "Dokumenty". Podpisaną kartę zgłoszeniową należało zeskanować i przesłać na adres biura: biuro@lgdrw.pl do dnia 10.11.2019r. (liczyła się data wpływu). Oryginał należało dostarczyć do biura LGD do 18.11.2019r. osobiście albo za pośrednictwem poczty.


    W pierwszym dniu wyjazdu uczestnicy odbyli podróż autokarem z Tłuszcza spod siedziby LGD „Równiny Wołomińskiej” do miejscowości Krusznik skąd wyruszyli wąskotorową kolejką Wigierską do miejscowości Płociczno – Tartak. Następnie autokar zawiózł uczestników do miejsca pobytu i noclegu, na „Ranczo Kalinka”, do miejscowości Stankuny 11.  Po zakwaterowaniu i obiedzie dalszym etapem pobytu było szkolenie dot. kreowania marki lokalnej na przykładzie tradycji serowarskiej w siedzibie Stowarzyszenia Macierzanka w Wiżajnach. Uczestnicy brali udział w produkcji różnego rodzaju serów podpuszczkowych, ricotta i innych. Każda osoba biorąca udział w warsztatach miała za zadanie wykonanie swojego sera. Warsztaty trwały 2,5 godz. i poprowadzili je przedstawiciele stowarzyszenia: Pani Barbara Żeliszczak wraz z mężem. Po spotkaniu w Wiżajnach wycieczka udała się na kolację i nocleg do Stankun.

    W następnym, drugim dniu pobytu na „Ranczo Kalinka”, tuż po śniadaniu odbyły się kolejne, 3 godzinne warsztaty dot. kreowania marki lokalnej, które poprowadził Pan Andrzej Rybus – Tołłoczko. Następnie uczestnicy udali się na wspólny obiad i po posiłku grupa wyjechała w drogę powrotną. Po drodze odwiedziliśmy Trójstyk granic Polski, Litwy i Rosji w miejscowości Bolcie. Jadąc dalej udaliśmy się do miejscowości Stańczyki, w Powiecie gołdapskim aby zobaczyć jedne z najwyższych mostów w Polsce, wybudowane w latach 1917 – 1918, które są wpisane do rejestru zabytków. Po spacerze na mostach grupa udała się w podróż powrotną do miejscowości Tłuszcz.



Etap IV - Wydanie Książki Kucharskiej pod nazwą „Dziedzictwo Kulinarne”- PLAT 


Lokalna Grupa Działania "Równiny Wołomińskiej"


Oddajemy w Państwa ręce publikację stworzoną w ramach realizacji projektu współpracy PLAT – Produkt Lokalny Atrakcją Turystyczną. Projekt ten ma na celu kultywowanie tradycji kulturowych i odkrywanie atrakcji turystycznych poszczególnych obszarów, które objęte są działaniem przez Lokalne Grupy Działania będące partnerami projektu. Jak Państwo wiecie z doświadczenia, jednym z czynników przyciągających turystów na dany obszar jest dobra kuchnia i baza noclegowa, a także piękno krajobrazu i przyrody. Wychodząc temu naprzeciw, Lokalna Grupa Działania „Równiny Wołomińskiej” będąc stowarzyszeniem trójsektorowym (sektora publicznego, społecznego i gospodarczego), dociera oddolnie do najmniejszych lokalnych społeczności, starających się uatrakcyjnić miejsca, które zamieszkują i w których pracują. Wobec tego w niniejszej publikacji prezentujemy przepisy lokalnych wytwórców, którzy szczycą się tym, że wciąż powracają do dawnych, starych, często odziedziczonych w spadku po dziadkach czy pradziadkach przepisów kulinarnych, wg których gotują do dziś. Ponadto zachęcamy Państwa do odwiedzin naszych terenów równinnych, atrakcyjnych turystycznie, posiadających sporą ilość szlaków pieszych, rowerowych, wodnych, a nawet konnych, które funkcjonują na obszarze LGD „Równiny Wołomińskiej” czyli  5 gmin Powiatu Wyszkowskiego (Gminy: Zabrodzie, Wyszków, Rząśnik, Brańszczyk, Długosidło) i 7 gmin Powiatu Wołomińskiego (Gminy: Wołomin, Poświętne, Klembów, Jadów, Strachówka, Tłuszcz i Miasto Zielonka. 


Zachęcamy również do zwiedzania wspaniałych obiektów turystycznych i korzystania z bazy noclegowej oraz gastronomicznej:  

  • gospodarstw agroturystycznych („Leszczynowe Zacisze” i Agroturystyka „A Ku Ku” – Rozalin, gmina Strachówka, „Agroturystyka u Kaflika”, Agroturystyka „Nad Bugiem”, „Bielińska Góra”, „Ostoja Dziejów”, Agroturystyka z klimatem – gmina Brańszczyk, „Mazowiecki Zaścianek” – gmina Tłuszcz, Gospodarstwo Kamieńczyk „Oberża pod siodłem” – gmina Wyszków i Grycz. Agroturystyka, Ślubów – gmina Wyszków, „Cuda i wianki” Agroturystyka w Kicinach oraz Ranczo w Dąbrówce. Żołądek C. – gmina Zabrodzie, „Domek w Długosiodle” i „Noclegi u Alicji” – gmina Długosiodło, Pokoje gościnne u Artura - Zielonka)


    • wspaniałych hoteli (np., Hotel Trylogia i Bankowa House w Zielonce, Hotel Batory w Tłuszczu, Lipnik Park – gmina Długosiodło) 

    • ośrodków (np. Ośrodek Nadliwie - Strachów w gminie Jadów, Ośrodek Agroturystyczny w Urlach, gmina Jadów, Łowisko Jegiel – Gmina Brańszczyk), 

    • pensjonatów, 

    • dworów (np. Dwór Klembów” – gmina Klembów, Dwór „Olchowe Łąki” – gmina Długosiodło, Dwór Sulejów w Gminie Jadów, Dwór Franciszków w gminie Tłuszcz), 

    • pałaców (Pałac w Chrzęsnem - gmina Tłuszcz, Pałac Alexandrinum - gmina Poświętne, Pałac w Woli Rasztowskiej – gmina Klembów) położonych na obszarze LGD „RW”.


Etap V - Wydanie materiałów reklamowych: Parasolki z nadrukiem 


Parasolka     Parasolka


Etap VI - Wyjazd studyjny do Hiszpanii


Wyjazd studyjny do Hiszpanii odbył się w dniach 0d 30.08.2021r. do 03.09.2021r. Głównym organizatorem była LGD "Ziemi Mińskiej" - koordynator projektu współpracy PLAT. W wyjeździe wieźli udział przedstawiciele 5 grup LGD: "Ziemi Mińskiej", LGD "Równiny Wołomińskiej", LGD Natura i Kultura, LGD - Forum Powiatu Garwolińskiego, LGD Zielone Mosty Narwi.


       Beata Trojanek               
                                           KoordynatorprojektuzestronyLGD

„Równiny Wołomińskiej”       


Dokumenty
Regulamin Konkursu Kulinarnego
Karta zgłoszeniowa na konkurs kulinarny
Program Konkursu Kulinarnego
Wyniki konkursu kulinarnego
Regulamin wyjazdu studyjnego Stankuny - Wiżajny
Karta zgłoszeniowa na wyjazd studyjny Stankuny - Wiżajny
Program wyjazdu studyjnego Stankuny - Wiżajny
Regulamin wyjazdu do Hiszpani
Etap I - Wyjazd na X Europejskie Targi Produktów Regionalnych - Regionalia 2019
Stoisko LGD "Równiny Wołomińskiej"
Stoisko LGD "Równiny Wołomińskiej"
Stoisko LGD "Równiny Wołomińskiej"
Stoisko LGD "Równiny Wołomińskiej"
Alejka z wystawcami
Alejka z wystawcami
Alejka z wystawcami
Alejka z wystawcami
Alejka z wystawcami
Alejka z wystawcami
Alejka z wystawcami
Alejka z wystawcami
Alejka z wystawcami
Stoisko pszczelarzy
Etap II - Konkurs kulinarny pn. „Dziedzictwo kulinarne szansą na rozwój produktu turystycznego”
Aronia syrop i Babeczki czekoladowo-dyniowo-pomarańczowe
Deska domowych serów krowich
Deska serów kozich i krowich
Deska kozich specjałów
Domowe sery krowie
Nalewka jagodowa Dary lasu
Nalewka z czarnego bzu prezentacja
Nalewka z czarnego bzu
Nalewka z malin i Wino z winogron 10%
Nalewki - z czerwonej porzeczki, jeżynówka, malinówka, z czarnej porzeczki, z czarnego bzu
Nalewki i adwokat
Prezentacja potraw, Ser grabowski oraz smalec na swojskim chlebie
Prezentacja potraw
Przystawka- Smalec na swojskim chlebie z dodatkami oraz Paluchy chlebowe
Ser grabowski i Wino Beau Champ - Piękne pola i Orzechy w miodzie wielokwiatowym czerwcowym
Stół z potrawami I
Stół z potrawami II
Stół z potrawami
Tradycyjny Adwokat - B. Trojanek
Tradycyjny Adwokat Beaty Trojanek
Wołowina duszona z warzywami I
Wołowina duszona z warzywami
Zupa krem z dyni i karkówka z leniwymi i buraczkami
Dyplom dla KGWiG za Zupę krem z dyni
Dyplom za I miejsce dla Borysa Rudajko za Orzechy w miodzie wielokwiatowym czerwcowym
Dyplom za I miejsce dla Ewy Szczęsnej za Deskę kozich specjałów
Dyplom za I miejsce dla Ewy Szczęsnej za Przysmak Polaka-zupę krem z buraka i białych warzyw
Dyplom za I miejsce dla KGWiG w Postoliskach za Wino z winogron 10%
Dyplom za II miejsce dla Anny Elsner za Babeczki czekoladowo-dyniowo-pomarańczowe
Dyplom za II miejsce dla Bogdana Sadowskiego za Nalewkę z czarnego bzu
Dyplom za II miejsce dla Izabelli Sasin za Wołowinę duszoną z warzywami
Dyplom za II miejsce dla Izabelli Sasin
Dyplom za II miejsce dla Katarzyny Stankiewicz za Deskę domowych serów
Dyplom za III miejsce dla Borysa Rudajko za Ser Grabowski
Dyplom za III miejsce dla Józefa Zielińskiego za Nalewkę z czarnej porzeczki -odbiera córka Kinga
Dyplom za III miejsce dla Justyny Wilczek za Sernik z białą czekoladą
Iza Sasin i Kinga Lewandowska - uczestniczki konkursu
Koło Gospodyń Wiejskich i Gospodarzy z Postolisk
Komisja ocenia nalewki
Komisja oceniająca I
Komisja oceniająca
Komisja się naradza
Praca komisji oceniającej
Prezes LGD R. Rozpara prezentuje Dyplomy
Prezes LGD rozpoczyna wręczenie nagród
Prezes R. Rozpara i Wiceprezes LGD RW B. Trojanek
Prezes rozpoczyna wręczenie Dyplomów za udział w konkursie
Prezes wręcza podziękowanie Pani Beacie Suchenek -jury
Prezes wręcza podziękowanie Pani Małgorzacie Szeji-jury
Prezes wręcza podziękowanie Panu Igorowi Sulichowi - jury
Uczestnicy konkursu kulinarnego
Wyróżnienie dla Anny Elsner za Paluchy chlebowe
Wyróżnienie dla Borysa Rudajko za Wino Beau Champ - Piękne pola
Wyróżnienie dla Hanny Sawickiej za Aronia syrop
Wyróżnienie dla Justyny Wilczek za Karkówkę pieczoną pod jabłkami z leniwymi kluskami i buraczkami
Etap III - Wyjazd studyjny Stankuny – Wiżajny na „Biegun Zimna i sera”
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Ranczo Kalinka - baza noclegowa
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Warsztaty w Stowarzyszeniu Macierzanka
Szkolenie dot.kreowania marki lokalnej z A.Rybusem-Tołłoczko
Szkolenie dot.kreowania marki lokalnej z A.Rybusem-Tołłoczko
Szkolenie dot.kreowania marki lokalnej z A.Rybusem-Tołłoczko
Szkolenie dot.kreowania marki lokalnej z A.Rybusem-Tołłoczko
Szkolenie dot.kreowania marki lokalnej z A.Rybusem-Tołłoczko
Szkolenie dot.kreowania marki lokalnej z A.Rybusem-Tołłoczko
Szkolenie dot.kreowania marki lokalnej z A.Rybusem-Tołłoczko
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Podróż na trójstyk granic
Przejazd wąskotorową kolejką wigierską
Przejazd wąskotorową kolejką wigierską
Przejazd wąskotorową kolejką wigierską
Przejazd wąskotorową kolejką wigierską
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Podróż na mosty w Stańczykach
Etap IV - Wydanie Książki Kucharskiej pod nazwą „Dziedzictwo Kulinarne”- PLAT
Strona tytułowa
Książka Kucharska - PLAT
Etap V - Wydanie materiałów reklamowych: Parasolki z nadrukiem
Parasolka
Etap VI - Wyjazd studyjny do Hiszpanii
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Hiszpania
Przedstawiciele LGD RW w Hiszpanii
Spotkanie z Hiszpanami
Spotkanie z Hiszpanami
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
Wyjazd studyjny - Hiszpania
copyright © LGD "Równiny Wołomińskiej" 2018
projekt strony IRN Multimedia | oprogramowanie choruzy.pl